Förvärv av stor skoaktör

Förvärv av stor skoaktör

Publicerad
2020-05-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Hultafors Group AB har nu förvärvat 80% av det holländska företaget Daan Holding B.V. som i sin tur äger Emma Safety Footwear, ett bolag inom skyddsskor. Enligt ett pressmeddelande ska Hultafors Group gradvis uppnå 100% ägande, fram till första kvartalet 2023.

– Vi är övertygade om att Emma kommer att utgöra ett mycket bra komplement till vår existerande affär inom skyddsskor utifrån flera perspektiv, inte minst kopplat till deras produktportfölj och den geografiska och kundsegmentsspecifika närvaron de har, säger Ole Kristian Jødahl, VD på Hultafors Group AB.
– Vi är också exalterade över de resultat som Emma uppnått inom hållbarhetsområdet, exempelvis genom sitt cirkulära koncept och innovativa återvinningssystem.

Skoföretaget uppges ha drygt 140 anställda och har under år 2019 haft en nettoförsäljning som uppgick till 23 miljoner euro.

– Hultafors Group kommer bli ett fantastiskt företag för Emma att ingå i givet deras starka närvaro i Europa och Nordamerika, som kommer att utgöra en perfekt grund för att ta Emmas nuvarande affär till nästa nivå, säger Tom Hermans, VD på Emma Safety Footwear.

Hultafors Group är ett företag som levererar arbetskläder, skor, huvudskydd, handverktyg och stegar för professionella användare. Produkterna utvecklas, tillverkas och marknadsförs som egna varumärken, på ca 40 marknader med betoning på Europa och Nordamerika. Hultafors Group har fler än 900 anställda och en årsomsättning på mer än 2,7 miljarder kronor på rullande 12 månaders basis.