Tomflaskor blir verktyg

Tomflaskor blir verktyg

Publicerad
2020-04-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D-print

Flera ton av tomma PET-flaskor samlas in på flygplatsen Amsterdam Airport Schipol varje år. Flaskorna omvandlas sedan till ett filament för 3D-printers och blir verktyg, som används vid reparation och underhåll av flygplan hos KLM Royal Dutch Airlines. Detta rapporterar flygbolaget i ett blogginlägg.

– Vi investerar kontinuerligt i hållbara och innovativa produkter och processer; för våra kunder, för samhället och för våra medarbetare. Det är fantastiskt att se hur vi kan göra användbara produkter av återvunnet avfall, säger Tom Dortmans, vice VD på KLM Engineering & Maintenance.

KLM Engineering & Maintenance, som reparerar och servar flygplanen, är ett av företagen i gruppen som använt 3D-printers länge, för att specialdesigna verktygen som krävs till underhållsprocessen. 3D-printers har gjort att man sparar såväl tid som pengar.