Skyltmax tillverkar skyddsvisir som skänks till vården

Skyltmax tillverkar skyddsvisir som skänks till vården

Publicerad
2020-04-08
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Skylttillverkaren Skyltmax.se börjar tillverka skyddsvisir till vården. Företagets anställda går ihop för att hjälpa till i nuvarande kris och företaget räknar med att kunna skänka 3 000 skyddsvisir i en första omgång till vårdpersonal runt om i landet.
I företagets lokaler i Landvetter sker nu både tillverkning av skyltar och skyddsvisir och många är involverade i processen. En del av företagets anställda ställer upp och ska använda sin permitterade tid för att tillverka, montera och skicka visiren.

– Vi har nu tagit fram en prototyp på skyddsvisir som är enkel och funktionell. Just nu testas den av vänner inom vården som jobbar med coronasmittade patienter, detta för att säkerställa att visiret fyller sin funktion och se om det finns förbättringar att göra. Den största utmaningen har varit att få tag på material till visiren, det börjar bli en bristvara, säger John Eskilsson, VD på Skyltmax.
– Men vi har nu lyckats lägga en order på ett material som skickas från Tyskland. Detta material ska räcka till 3 000 visir som vi hoppas kunna tillverka på tre veckor.

Företaget använder sina industriella skärmaskiner för att skära ut plasten som sedan monteras ihop med en självhäftande skumgummilist samt ett resårband och blir då till färdiga visir.

– Denna modell har blivit vanlig bland alla de företag som nu ställer om och hjälper till att tillverka skyddsvisir till vården, fortsätter John.

Att medarbetare hjälps åt och ställer upp frivilligt väntas resultera i att företaget ska kunna förse vårdpersonal med 1 000 skyddsvisir per vecka.

– Det är tack vare våra engagerade medarbetare som vi kan genomföra detta projekt. Vi försöker gemensamt ta ansvar i samhället och bidra med det vi kan göra för att sjukvårdspersonalen ska ha de förutsättningar som krävs för att hantera krisen. Det är dom som gör det viktigaste jobbet i samhället just nu, avslutar John Eskilsson.