Ny miljöpåse av konstfiber

Ny miljöpåse av konstfiber

Publicerad
2020-04-15
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Miljö

Den nya beskattningslagen för platspåsar träder i kraft den 1 maj i år och innebär, för slutkonsumenten, en prisökning från ca 3 kronor till 7 kronor. Det relativt nya bolaget Envia Pack, grundat hösten 2019, lanserar nu en miljöpåse som ska kunna återanvändas 6-7 gånger.
Företagets nya miljöpåse är till största del tillverkad av det textila konstfibermaterialet non-woven, vilket har betydligt lägre miljöpåverkan än plast. Dessutom är de nya påsarna tryckta med vattenbaserad färg, vilket inte innehåller några gifter.

– Vi får många förfrågningar nu när intresset att minska sin förbrukning av plast är stort bland både handlare och konsumenter. Våra nya miljöpåsar är ett klimatsmartare och billigare alternativ, för både handlare och konsumenter, något som flertalet handlare redan insett, säger Kara Ayan, grundare och delägare på Envira Pack.

Försäljningen hos Envira Pack består till största del av påsarna, men man säljer även pappersformar som genomsyras av samma miljötänk som påsarna