Förvärvar anrikt Boråsföretag

Förvärvar anrikt Boråsföretag

Publicerad
2020-04-08
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Innan årsskiftet gjorde skjortföretaget Sir of Sweden, ett stort förvärv av anrika Boråsföretaget Oscar of Sweden.
Detta rapporterar Habit på sin hemsida.

– Sir och Oscar har en lång gemensam historik och delar ömsesidig värdegrund, för varumärkena medans de har helt kompletterande varugrupper, vilket utgör en perfekt förutsättning för samgående, skriver Sir of Sweden i ett pressmeddelande.

Det meddelas att de respektive varumärkena ska fortsätta designa, producera och sälja självständiga kollektioner, via två bolag. Detta ska ge synergier, då det blir en gemensam säljkår och back office.
Herrkonfektionsbolaget Sir of Sweden grundades år 1925 av Valter Ljungström, vars barnbarn Mats Ljungström idag äger och driver företaget. Oscar of Sweden grundades år 1949 i Borås, men ägdes mellan 2015 och 2019 av den estniska producenten AS Sangar.