Företagen ställer om för sjukvården   Foto; Facebooksidan från Folier.se

Företagen ställer om för sjukvården

Publicerad
2020-04-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Det är många företag i branschen som nu arbetar för att underlätta för sjukvården. Ett exempel är utomhusbolaget XLoutdoor, som i vanliga fall arbetar med utomhusreklam i form av vepor och digitala reklamytor, som nu arbetar med att tillverkar skyddsvisir.

– Skyddsvisiren riktar sig till sjukvården. Hemtjänsten i Uddevalla har provat produkten och är nöjda. Vi har nu möjlighet att leverera 1 000 stycken skyddsvisir per dag, säger Malin Johansson, VD på XLoutdoor AB.
– Skulle efterfrågan öka kan vi arbeta i skift och tredubbla produktionen.

– Med denna produkt vill vi göra en liten insats i kampen mot Covid-19. Extra oroväckande är ökningen av alla drabbade, och att det inte finns något vaccin. Kan vi hindra en enda från att bli smittad är det värt insatsen, säger Malin Johansson.
– Vårt utbud med utomhusreklam står till förfogande och kan agera viktiga informationsbärare, vi gör allt vi kan för att möta marknaden och rida igenom denna våg, vi har även sänkt samtliga priser för annonsering under Q2.

Andra exempel på företag som ställt om sin vanliga produktion är;
Folier.se, i Södertälje, som tillverkar själva visiren
KA Olsson & Gems, i Mölndal, som tillverkar resorbanden till visiren

Dessutom rapporterar Plastforum att flera stora biltillverkare ställer om produktionen för att tillverka munskydd och respiratorer eller 3D-printa skyddsvisir.