Förädla pikétröjor

Förädla pikétröjor

Publicerad
2020-04-16
Skribent
Redaktionen

För att få bästa möjliga slutresultat på produktionen, är det viktigt att tänka på vilket tryck eller vilken märkningsmetod man använder sig av, till respektive textil.
Transferproducenten NS System har en utbildningssida som man kallar E-Academy, allt för att hjälpa den intresserad, med vilken märkningsmetod som man ska använda. I detta avsnitt tar vi upp vad man bör tänka på vid förädling av pikéer.

Brodyr på pikén
En pikétröja, även kallad polo- eller tenniströja, är ett plagg som liknar en T-shirt, men med krage och tillverkad av ett kraftigare tyg. Plagget kan man givetvis profilera med både tryck och brodyr. Vill man ha ett lite mer klassiskt och exklusivt utseende, kan profilering med brodyr vara ett uppskattat alternativ.
Något man dock bör tänka på är att det kan vara svårt att återge små detaljer vid brodyr av en piké i en grövre textil. Är pikén tight kan även brodyren kännas irriterande mot kroppen.

Eller ett tryck kanske
Att välja en brodyr på pikén är något som de många gör, men minst lika vanligt är det att trycka transfer. Eftersom att en piké är lite mer exklusiv och formell än en T-shirt, bör även transfertypen vara det.
Vissa pikéer är dessutom gjorda i stretchmaterial, så detta är något som bör tas i beaktande. Vid val av transfertryck kan det därför vara värt att använda ett transfermaterial som kan återge en hög detaljgrad, har god täckförmåga och gärna är stretchigt.