Antalis förvärvas av japansk pappersdistributör

Antalis förvärvas av japansk pappersdistributör

Publicerad
2020-04-01
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Nu har den japanska pappersdistributören Kokusai Pulp and Paper, KPP, tecknat ett avtal om att förvärva samtliga aktier i Antalis, från majoritetsägaren Sequana. Eftersom att Antalis är ett börsnoterat bolag, på Parisbörsen Euronext, kommer KPP lämna erbjudande om att förvärva resterande aktier från de andra ägarna.
När nyheter offentliggjordes under tisdagen den 31 mars, steg priset per aktie på Antalis från 0,39 euro till 0,69 euro.

– Vi ser mycket positivt på nyheten om en ny potentiell ägarstruktur för Antalis-gruppen. Det japanska företag Kokusai Pulp and Paper passar Antalis på ett fint sätt både geografisk, där vi nu får en starkare täckning över fler kontinenter och strategisk där vi delar en gemensam målbild, kommenterar Håkan Askenberger, vd Antalis AB.

Håkan Askenberger

Kokusai Pulp and Paper är noterat på Tokyobörsen och omsätter ca 3,2 miljarder euro årligen, med har verksamhet i Japan, Asien och Australien. Förvärvet väntas skapa en världsledande aktör inom distribution av papper, förpackningar och visuell kommunikation, på de tre kontinenterna Asien, Europa och Australien samt i regionen Latinamerika.

– Antalis, dess ledning och anställda är mycket nöjda med den här kombinationen med KPP som gör det möjligt att öppna ett nytt kapitel i vår internationella utveckling, kommenterar Hervé Poncin, koncernchef på Antalis.
– Det kommer att ge Antalis de nödvändiga medlen för att stödja dess utveckling och stärka vår marknadsposition.

Den nybildade koncernen kommer ha en årlig omsättning på ca 5,3 miljarder euro, inklusive 3,3 miljoner ton sålt papper.