Världens största AR-skärm   Foto: Ocean Outdoor

Världens största AR-skärm

Publicerad
2020-03-12
Skribent
Redaktionen

Den stora och kända reklamytan Picadilly Lights på Picadilly Circus i London, England omvandlades till en interaktiv upplevelse med AR-teknik, Augmented Reality, i november och december i fjol. Tack vara detta vann kultur- och turismdepartementet i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten världsrekordet för; den största Augmented Reality skärmen, från Guinness World Records.
Departementet ville promota Abu Dhabi som världsledande semesterdestination och tillsammans med reklamplatsens ägare, Ocean Outdoor, skapades något världsunikt, på en av världens mest kända reklamytor.
Tack vare AR-tekniken fick de som var nära torgets fontän, vara med i upplevelsen på skärmen, som visade upp några av Abu Dhabis mest kända landmärken. Till detta hölls även en tävling, där man skulle ta en selfie på skärmen och be sina vänner rösta.

Köpt svenska utomhusreklambolag
Ocean Outdoor har förvärvat de två svenska utomhusreklambolagen Visual Art och Ad City Media, något som gör att Ocean Outdoor utökar sin närvaro på den skandinaviska marknaden. Förvärven skedde i slutet av år 2019 och i början av år 2020.