Upptrappning inför World Wrap Masters

Upptrappning inför World Wrap Masters

Publicerad
2020-03-11
Skribent
Redaktionen

Den 24-27 mars skulle varit datumen för årets Fespa-mässa, i Madrid, Spanien. Mässarrangörerna flaggade den 4 mars för att årets mässa blivit inställd, trots att man tidigare sagt att mässan skulle fortsätta som vanligt. Denna artikel är skriven innan redaktionen fick reda på detta, så därför stämmer tyvärr inte datumen 100%.

Precis som tidigare år hålls även World Wrap Masters i samband med Fespa-mässan. Tävlingen syftar till att folierare från hela världen tävlar om att bli den främsta wrapparen i världen.  I tidigare nummer av Screen&Marknaden har vi presenterat Miguel Huizil och Joey-Lee Erasmus, som har vunnit på sina respektive kontinenter; Mexiko respektive Afrika. I denna artikel går vi bl a igenom fler utmanare runtom i världen.

Europas kämpe
Först och främst ska även Europas utmanare för titeln utnämnas, vilket i vanlig ordning görs under de två första dagarna på Fespa, med World Wrap Masters Europe. Här kommer 32 vinylmontörer från länder som exempelvis Tjeckien, Ungern, Italien, Spanien, Sverige och England tävla.

Med passion från Bulgarien
Den 26-27 mars tävlar världsmästaren igen. Hela vägen från Bulgarien flyger Ivan Tenchev till Fespa 2020 i Madrid, Spanien för att tävla om titeln World Wrap Master 2020. Ivan Tenchev kom på första plats i tävlingen World Wrap Masters Eurasia 2019, den 6-8 december 2019.
Detta var den fjärde gången som han tävlade och vann tävlingen på Fespa Eurasia. Dessutom vann han den stora finalen på Fespa 2018 i Berlin, där han blev krönt till World Wrap Master 2018.

– Jag jobbar hårt från tidig morgon, till sena kvällen. Det är det som är nyckeln till min framgång, samt att jag är dedikerad och passionerad till mitt jobb. Hängivenhet och passion är viktigt, kommenterar Ivan Tenchev.

Foto; World Wrap Masters

Första gången för Japan
I november 2019 på fordonsmässan Nagoya Motor Show 2019, i Nagoya, Japan, avgjordes den första omgången av World Wrap Masters Japan. Efter att ha wrappat både bildörrar, stötfångare och stora Coca Cola-flaskor, tog sig Hiroki Kawakami till finalen. Han blev den första som fick titeln World Wrap Master Japan.

– Jag är jättetaggad på World Wrap Masters Finalen 2020 i Madrid och jag kommer göra mitt bästa, för att vinna och ta hem en trofé till Japan, kommenterar Hiroki Kawakami.

Rysslands bidrag
I höstas på Russian Wrap Masters Cup, den 21-24 oktober 2019 i Moskva, Ryssland, tävlade 32 vinylmontörer om chansen att få tävla i den stora finalen i World Wrap Masters i Madrid.
Temat var vikingar och under de fyra dagarna fick de tävlande visa sina färdigheter genom att wrappa bilar och både vikingahjälmar och –sköldar. Efter 7 ronder gick slutligen 8 tävlanden vidare till finalen, där de fick en och en halv timme på sig att foliera ena sidan av en bil.
Spänningen var total, domarna behövde 2 timmar på sig för att avgöra vem som slutligen skulle bli krönt till vinnare. Till slut blev det Kirill Kukanin som fick äran att bli utnämnd till vinnare. Detta var hans andra vinst i Russian Wrap Masters Cup, då han även vann tävlingen år 2017.

Ny logotyp
Under den senaste tiden har Fespa gjort om det grafiska utseendet för World Wrap Masters. Tillsammans med graffitiartisten Bob Allen, har World Wrap Masters fått ett utseende som, enligt dem, reflekterar den livliga wrap-branschen.

Bob Allen

 

Tips och trix från Jonas Sjöström;