Uppmärksammade entreprenörer   Hector Martinez, Erik Gatenholm, Jockum Svanberg och Gusten Danielsson. Foto; Emma Ekstrand

Uppmärksammade entreprenörer

Publicerad
2020-03-06
Skribent
Redaktionen

Tävlingen Årets Företagare 2019, som arrangeras av organisationen Företagarna, utsåg 47 entreprenörer till Årets Företagare i Sveriges respektive län förra året. Entreprenörerna, som vunnit, sysslar med allt ifrån nationella fröleveranser till världsomfattande hydralik. Däremot utmärker sig två företag från branschen här också.

Offsettryckeriet tog segern
Det var Robin Malmqvist, ägare och VD på iVisby Tryckeri, som tog hem titeln Årets Företagare i Gotlands län. Denna entreprenör har drivit ett målinriktat miljöarbete med sitt offset- och digitaltryckeri, som är Svanenmärkt.

– Ambitionen är att alltid ha koll på den senaste tekniken, i kombination med den gamla skapas ett innovativt helhetstänk. Här finns ett stort engagemang i att utveckla hela branschens miljöarbete och själva bli Sveriges mest Miljövänliga tryckeri, lyder juryns motivering i tidningen Företagaren.

Robin Malmqvist blev redan år 2007 utsedd till Årets Unga Företagare.

Storslam för göteborgarna
Kvartetten som driver 3D-bioprinting-företaget Cellink korades till Årets Företagare i Västra Götalands län. Dessutom fick Erik Gatenholm, Hector Martinez, Jockum Svanberg och Gusten Danielsson den stora utmärkelsen Årets Företagare i Sverige 2019.

– Årets vinnare är en ren förebildssaga som förflyttat gränsen för vad som är möjligt. Ett innovationsföretag som står bakom både hårdvara och förbrukningsmaterial, för att rekonstruera sådant man tidigare fått be till högre makter om. Dessa företagare lämnar juryn mållösa och vi är säkra på att detta bara är början för företaget som skriver ut reservdelar till kroppen, lyder juryns motivering.

Priset delades ut på en gala i Stockholms stadshus den 11 oktober 2019, av H.K.H Prins Daniel och Fredrik Isakson, försäljningschef på Volvo Car Sverige, som är huvudpartner till Årets Företagare.