Nordvalls förvärvar brittiskt tryckeri   Foto; Nordvalls

Nordvalls förvärvar brittiskt tryckeri

Publicerad
2020-03-11
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Nordvalls, som omsätter strax under 300 miljoner kronor och har etikettryckerier i Sjöbo och Kungälv, förvärvar nu det brittiska tryckeriet Watermill Press Ltd. Det är bolagets första produktionsenhet utanför Sveriges gränser.
I och med köpet av Watermill Press växer Nordvalls i såväl omsättning, som i personalstyrka och adderar en välskött verksamhet med stor kunskap om etiketter för identifikation till bolaget.

Patrik Jenemark

Watermill Press, beläget i Bradford utanför Manchester, tillverkar etiketter för identifikation med livsmedelsföretag som en viktig kundgrupp. Tryckeriet startades 1994 och har fram till idag drivits av sina tre grundare.
Genom förvärvet blir Watermill Press, med 28 anställda och en omsättning på 100 miljoner kronor, också en del av Lübeckbaserade företagskoncernen Possehl Group, som Nordvalls varit med i sedan år 2017.

– Nordvalls har som mål att växa med lönsamhet och Watermill Press är ett bra komplement till våra befintliga tryckerier i Sjöbo och Kungälv, säger Patrik Jenemark, VD på Nordvalls.
– Watermill Press arbetar med långsiktiga och nära kundrelationer och har, precis som vi, en modern maskinpark.

Förvärvet av Watermill Press ger Nordvalls en närvaro på den brittiska marknaden för självhäftande etiketter och identifikationslösningar. Med köpet hoppas man också befästa kompetensen inom identifikation i olika produktionsprocesser.
Den engelska verksamheten kommer att fortsätta drivas i oförändrad regi med
Dale Deacon som Managing Director.