Med besten från Tyskland   Alicia Hierl från Secabo och Mikael Sandström från Folier.se

Med besten från Tyskland

Publicerad
2020-03-23
Skribent
Redaktionen

För andra gången i rad träffar vi på Folier.se på mässan. Här står hela gänget samlat; Richard Rindelaub, Mikael Sandberg och Robert Andersson, försäljningschef respektive VD och säljare. Dessutom har de tagit med sig en representant från den tyska leverantören Secabo.
Det är nämligen som så att man har en stor Sverigelansering av den nya värmepressen; The Beast.

– Vi är verkligen stolta över den här värmepressen, som också är den första värmepressen som är helt tillverkad i Tyskland, säger Alicia Hierl, från Secabo.
– The Beast har utvecklats med många alternativ, exempelvis har den både över- och undervärme, undre plattan kan bytas ut till olika storlekar och den övre plattan är en membranplatta.

Det är faktiskt så att Secbo är den första tillverkaren i världen med denna typ av membranplatta, som fungerar lite som en kudde när den pressen, pressas ihop.

– Det är bra, för om den finns kedjor eller knappar på plagget som ska värmas, kan det bli märken som skadar maskinen, fortsätter Alicia Hierl.
– Dessutom har vi testat att trycka transfer på polyesterplagg, där det är ett vanligt problem att man ser kanterna från maskinen om man har för hög värme i pressen; märken som aldrig försvinner.

– Men genom att vi har både en membranplatta och en varm underplatta, så blir det inga kanter i plagget och materialet blir inte förstört.

Detta givet att man har en transfer som går att värma på i lägre temperaturer. Alicia visar oss appen och precis när hon ska förklara fördelarna med den, blir hon upptagen av en intresserad mässbesökare. Det gör dock inget, eftersom att vi då får tillfälle att tala med Mikael Sandberg en sväng.

– Förutom att vi har med oss The Beast och de nya skärplottrarna CE7000 och FC9000 från Graphtec, har vi med oss Ricohs DTG-printer Ri1000 samt OKIs transferskrivare Pro8432, berättar Mikael Sandberg.
– På materialsidan har vi med oss transferpapper från Forever, transferfolie från Stahls’ och SEF samt skyltvinyl från Metamark och Aslan.

En liten fotnot som kan nämnas är att, precis som att Secabo är först i världen med en membranplatta i en transferpress, var det amerikanska företaget Stahls’ först i världen med en värmepress med både över- och undervärme, vilken presenterades på Fespa i München förra året. Precis som Ricohs Ri1000 och OKIs transferskrivare.

Även om det inte har varit mycket folk i gångarna, anser gänget på Folier.se att det trots besöktappet, varit en mässa med ytterst god kvalitet på besökarna.