Ett nytt koncept för etiketteringen

Ett nytt koncept för etiketteringen

Publicerad
2020-03-23
Skribent
Redaktionen

Som en av tre vattenleverantörer på mässan, träffar vi Joakim Hansson, VD på Aqua Visibility, som står i montern med säljaren Frida Larsson och det senaste tillskottet på säljsidan Johan Gerdes.

– Vi har ett helt nytt koncept som vi kallar Mosaik, där vi arbetar med en variabellösning i etiketteringen av våra vattenflaskor, berättar Joakim Hansson.
– Det innebär att, så länge man tänker till och har en god idé, kan man göra egentligen vad man vill.

Här nämner Joakim exemplet att om man har en stor och högupplöst bild, så kan man se till att varje flaska får en enskild och egen del av bilden på etiketten. Dessutom kan man alltså använda en slumpgenerator, som gör att bilderna kan hamna helt olika på alla flaskor eller om man har texter med olika budskap, så kan varje flaska få ett eget budskap.

– Syftet är med andra ord att göra alla etiketter unika. Möjligheterna är egentligen oändliga och det går att arbeta med såväl bilder och text, som koder och allt möjligt, säger Johan Gerdes.
– Om man skulle ha ett större evenemang, kan man kanske köra spelkort på flaskorna och alla som har exempelvis spader 4 hör ihop.

Johan Gerdes har verkligen tusen idéer för vad man skulle kunna göra och han nämner en intressant sak med en bildbank av sponsorlogotyper; som på varje flaska skulle hamna på olika sätt och i olika vinklar.
Dock fångar något våra ögon när vi står och diskuterar möjligheter, vilket Joakim ser och presenterar för oss.

– Vi har plockat in dessa modeller av termosflaskor i sortimentet nu, som håller drycken varm i 12 timmar eller drycken kall i 24 timmar, förklarar Joakim Hansson.
– Dessutom finns det en som är lite extra exklusiv; den har en app som är kopplad till flaskan och håller koll på hur mycket vatten man dricker och hur mycket man behöver få i sig en vanlig dag, beroende på vikt och längd.

– Låt oss säga att det är en varm sommardag, då justerar appen automatiskt upp hur mycket man behöver dricka den dagen.

Det som är lite kul också, är att man kan göra flaskan arg och få den att börja blinka, men det är bara om man inte har druckit på ett tag och den tycker att det är dags.