Craft levererar till fler   Patrik Danielsson och Stefan Persson på Craft samt Mats Engström, Max Markusson, och Fredrik Wallin hos IFK Göteborg.

Craft levererar till fler

Publicerad
2020-03-20
Skribent
Redaktionen

Med start för årets fotbollssäsong i Allsvenskan är det Craft, som är den nya officiella leverantören av match-, tränings- och merchandisekläder till IFK Göteborg. Avtalet är skrivet på sex år, från och med säsongen 2020. Enligt avtalet kommer Craft leverera kläder till samtliga fotbollslag i IFK Göteborg och de blåvita supportrarna.

– Avtalet är en tydlig signal från båda parter om att vi är långsiktiga i vårt samarbete. Craft blir en väldigt betydelsefull och strategiskt viktig partner för klubben, säger Fredrik Wallin, försäljningschef på IFK Göteborg.

Varumärket har sedan tidigare samarbeten med fotbollsklubben Hammarby IF samt med flera av de svenska landslagen; inom exempelvis längdskidor, friidrott och handboll.

Även till nykomlingen
Hallandslaget Varbergs BoIS har efter åtta år i Superettan, nu klättrat upp i Allsvenskan. I och med detta inleds även ett samarbete med Craft, som sträcker sig från årets säsong och fyra år framåt.

– Det känns fantastiskt roligt att samarbeta med en allsvensk nykomling. Vi har satsat hårt på vår Teamwear-kollektion och på kort tid lyckats etablera oss på högsta nivå med samarbeten med flera stora klubbar över Europa. Det ska nu bli mycket spännande att även får vara en del av Varbergs satsning, kommenterar Stefan Persson, VD på Craft.

Inom ramen för avtalet ska Craft leverera matchställ, träningsplagg och klubbkläder, till fotbollsföreningens herr-, dam- och ungdomslag.