Sverigepremiärer i Södertälje   Patrik Zetterström från Ricoh

Sverigepremiärer i Södertälje

Publicerad
2020-02-10
Skribent
Redaktionen

I början av november i fjol bjöd Folier.se in till öppet hus i sina lokaler på Oxelgrensvägen 40 i Södertälje.
Representanter från Ricoh, Epson och OKI var på plats och här samlades även närmare 50-talet kunder, från hela riket; till och med så långt söderut som Malmö.

– Det blev verkligen jättebra och väldigt uppskattat av både kunder och leverantörer, kommenterar Mikael Sandberg och Richard Rindelaub, VD respektive försäljningsansvarig på Folier.se.

Här var det Sverigepremiär för Epson SC-F500, en sublimeringsskrivare i 24-tum som printar både på rulle och ark. Tillverkaren har med denna satsat på användarvänlighet och produktivitet. Exempelvis genom bläckbehållaren som kan fyllas på även när den printar och att detta är Epsons första sublimeringsskrivare med WiFi-anslutning.
Dessutom var Ricoh här med sin Ri1000, DTG-printern som presenterades på Fespa 2019 i München, Tyskland. Den kan skapa detaljerade tryck med en minsta droppstorlek på 3 picoliter och en upplösning på upp till 1200×1200 dpi. Dessutom kan den göra polyestertryck.

– Vi har även Sverigepremiär för de nya, flexibla plotterskärarna från Graphtec i serien FC9000, fortsätter Mikael Sandberg.

Oavsett om det är tunn solskyddsfolie eller tjock magnetfolie som ska skäras, har Graphtec här satsat stort med ett nytt, förbättrat skärhuvud och effektivisering i form av steckkodsläsning och uppdaterad mjukvara.


Som om det inte var nog med det, demonstrerades även hur man gör lasertransfer på laserskrivaren Pro8432WT från OKI och transfermaterialet Laser-Dark från Forever. Dessutom körde man ett paketerbjudande på denna kombination.

– Forever har kommit med ett nytt B-papper för transfer på mjuka och hårda produkter som exempelvis sportväskor, tygpåsar, presentartiklar, papper och trä, säger Richard Rindelaub.
– Det är extra kul eftersom att man minskat överföringen från A- till B-pappret med 33%. Det som förut tog 90 sekunder tar nu endast 60 sekunder.

Allt sammantaget, så känner teamet på Folier.se att man är nöjda med eventet, besökarna och demonstrationerna, eller helt enkelt, dagen som helhet.