Brover Group fortsätter med sina uppköp   Anders Wejdenmark och Peter Veres. (Foto; Brover Group).

Brover Group fortsätter med sina uppköp

Publicerad
2019-09-23
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Investmentbolaget Brover Group, som äger JustNu-tryckerikedjan, Printer.se och Strands Grafiska, förvärvar Calligraphen; en nordisk e-handlare för produkter till livets alla högtider mot privat konsumenter. Under år 2019 har investmentbolaget förvärvat tryckeriet Strands Grafiska samt online-trycksaksmäklaren Printer.se.

 

– Brover Group tar genom förvärvet av Calligraphen klivet in i ett nytt område inom grafisk e-handel; försäljning mot konsument, B2C, säger Peter Veres, styrelseordförande på Brover Group.

Tillsammans med Printer.se kommer Calligraphen ingå i affärsområdet e-handel/online och de förra ägaren Anders Wejdenmark kommer fortsätta som VD i bolaget.

– Med Brover Group som ägare kommer Calligraphen att kunna utvecklas snabbare. Vi kommer att kunna satsa mer på vår marknadsföring inom e-handel samt introducera Calligraphen i fler länder framöver. säger Anders Wejdenmark.

Calligraphen grundades år 1989 i Munkfors, Värmland och bolaget har fortfarande har sitt huvudkontor, lager och tryckeri på orten. Dessutom har e-handlaren även lokala kontor med kundservice och prepress i Finland, Danmark och Norge samt ett försäljningskontor i Stockholm.

– Efter förvärvet omsätter Brover Group ca 200 miljoner kronor. Vi kommer att ha verksamhet i hela Norden, exklusive Island och finns lokalt på 23 platser runt om i Sverige. Dessutom kommer vi att vara den enda grafiska leverantören i Sverige som kan producera ett komplett grafiskt utbud på så många platser runt om i landet och online, avslutar Peter Veres.

Calligraphen är Kunglig Hovleverantör av trycksaker och producerade blanda annat trycksakerna
till Kronprinsessan Victorias bröllop.