Lack utökar möjligheterna

Lack utökar möjligheterna

Publicerad
2018-12-17
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Lack, transparent bläck, blir en stor nyhet bland de andra LUS-170-bläcken. Samtliga är certifierade med miljömärkningen Greenguard Gold och härdas med UV-LED-teknik.

Mimaki, en av de ledande tillverkarna av storformatsskrivare och skärsystem, meddelar att nya LUS-170 lack finns tillgängligt för UCJV300-serien. LUS-170 lack ger en mängd nya designmöjligheter och utökar möjligheterna genom att man kan skapa effektfulla applikationer med högglans-, matt- eller texturerad yta.

– Nu när vi har tillgång till detta lack har vi för första gången använt vår egen Mimaki Clear Control-teknik, MCC, för en rulle-till-rulle-printer, säger Ronald van den Broek, försäljningschef på Mimaki Europa.
– Den här unika funktionen förkortar tiden för härdning och förhindrar att damm fastnar. Det ger mjukare, renare och klarare effekter, som matt eller högblank yta. Vi tror att det här nya lacket öppnar fler möjligheter för Mimaki-användare och förbättrar mångsidigheten i vår prisbelönta UCJV300-serie ännu mer.

För att förenkla processen med att skapa dessa effekter erbjuder Mimaki även Artista UV Textile Library, som användare finner i Mimakis RasterLink6Plus RIP-programvara. Artista UV Texture Library har 129 färdiga mönsterexempel för användning i Adobe Illustrator för ännu fler visuella effekter.