Designade rosa kasse

Designade rosa kasse

Publicerad
2018-12-12
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Designern Bea Szenfeld designade mönstret till ICAs rosa kasse, i samband med Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj i oktober. Bea Szenfeld är en formgivare som bl a är känd för den omtalade klänningen, som Alice Bah Kuhnke bar vid Nobelfesten 2017.

– Förutom att jag designat Cancerfondens Rosa Band, har jag fått möjlighet att designa ett unikt mönster till ICAs rosa papperskasse, säger Bea Szendeld.
– För mig är den en symbol för hopp, som illustrerar passagen från mönster till ljus.

ICA bidrog i år med 66 rosa produkter och den rosa papperskassen, där mellan 50 öre och 5 kronor gick till Cancerfonden. Under oktober inbringade ICA 46 miljoner kronor till förmån för Rosa Bandet-kampanjen.

– Det är fantastiskt att se det stora engagemang som butikerna och kunderna visar år efter år, för att stötta svensk cancerforskning. Med gemensamma krafter gör vi skillnad, säger Anders Svensson, VD på ICA Sverige.

ICA har stöttat Cancerfonden sedan 1950-talet och har varit huvudpartner till Rosa Bandet-kampanjen sedan starten år 2003.