Ny app för kontanthantering

Publicerad
2018-08-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

På sajten Dagens Handel publicerades en intressant artikel om ett nyligen inrättat partneravtal, mellan kontanthanteringsföretaget Loomis och schweiziska Sonect. Företaget Sonect har utvecklat en plattform som innebär att kunder i detaljhandeln kan ta ut pengar från sina bankkonton, vilket medför minskade kostnader för både handlare och banker vid kontanthantering.

– Det är ett väldigt nytt bolag vars lösning håller på att byggas in i bankernas system. Kunden kan via sin bank-app i mobilen se vilka butiker som är anslutna till tjänsten, säger Patrik Andersson, VD på Loomis, till Nyhetsbyrån Direkt.

Både handlare och Loomis får en ersättning för transaktionen från banken, vilket möjliggörs av att det blir billigare för banken att betala ut den istället för korttransaktionsavgiften till kontokortsföretaget.