Min resa tar fart…

Min resa tar fart…

Publicerad
2018-08-27
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ledare

Då börjar jag min absolut första ledare med att låna några ord till rubriken från låten En Liten Snubbe, skriven av Petter Alexis Askergren, en av mina faktiskt äldsta idoler. Inte menat att han är gammal, mer menat som att hans musik har varit med mig väldigt länge.

Om jag får vara helt ärlig så är just det här en av mina största farhågor; att skriva ledare. För nu har ju stafettpinnen passats över till mig, nu är det min tur att sätta min prägel på tidningen Screen&Marknaden. Det har varit en resa, en resa där jag fått lära mig så otroligt mycket och det är faktiskt tack vare dig som läsare… till viss del får jag väl skänka tacksamhet till Lars Lasse Knapasjö också då.
Skämt åsido, nu ska vi se vad vi kan göra för att fortsätta göra och utveckla Screen&Marknaden till att vara lika bra, om inte bättre. Sedan jag började den 1 december 2016, då som reporter och senare redaktör, har vi tillsammans med moderbolaget TimeApp utvecklat hemsidan och tillsammans med våra grafiska formgivare på ByaTryck uppdaterat layouten i tidningen. Sammanfattat låter det kanske inte som så mycket, men många bäckar små… Ja vi alla vet ju hur det talesättet fortsätter. Vi får se vart resan fortsätter härnäst.
Kanske lämnade jag ett frågetecken obesvarat, varför är att skriva ledare en farhåga hos mig? Det är väl helt enkelt så att det är nytt för mig och jag vet inte i vilken ände jag ska börja. Precis som när jag började skriva för tidningen, såg jag det som en stor utmaning, precis som utmaningen med att skriva ledare och att axla rollen som chefredaktör blir. Men livet är fullt av utmaningar, så varför ska jag inte våga ta mig an denna?

Från en sak till en annan. Precis nu i dagarna när vi skickar iväg tidningen för tryck, slår Nordic Profile Fair upp portarna på Elmia i Jönköping. Utställarkatalogen är spännande och jag hoppas att vi får till bra möten med er på mässgolvet.
Denna upplaga av Screen&Marknaden är i alla fall fylld med spännande nyheter; såväl som affärsnytt, personalnytt, inspiration och riktigt bra reportage. Vi på redaktionen är säkra på att det finns något intressant för alla.

Avslutningsvis vill jag hedra sommaren, som har levererat ett otroligt väder och många minnen. Visserligen har de svenska skogarna fått stå ut med hemska skogsbränder, men glöm inte att landslaget tog sig hela vägen till kvartsfinal i VM och Sverige-tröjorna gick åt som smör i solsken.

Elmer Törnquist
Chefredaktör