Besöken ökar och ger ett nytt rekordår

Publicerad
2018-08-23
Skribent
Redaktionen

Totalt 3,2 miljoner gäster besökte någon av Parks and Resorts 5 anläggningar under 2017. Det ger upplevelsekoncernen ett nytt rekordår, både när det kommer till totala antalet besökare och omsättningen, vilka ökade med 5 respektive 6% jämfört med 2016. Omsättningen för 2017 landade på 1,31 miljarder kronor.

– Jag är enormt stolt över att vi får förtroendet från mer än 3 miljoner gäster varje år. Vi har nu slagit rekord flera år i rad och det är lätt att man blir fartblind, säger Christer Fogelmarck, VD för Parks and Resorts.
– Men vi tar inget för givet. Vi har gjort stora investeringar för att uppnå dessa resultat och vi kommer att fortsätta att investera i våra parker, för allt bättre upplevelser.

Bland satsningarna för 2018 finns bl a en helt ny Bamseshow på Kolmården, över 70 konserter på Gröna Lund, en ny paradgata i karibisk miljö på Skara Sommarland och Sveriges första interaktiva dark ride på Furuviksparken; Spökjakten.