Svenska truppen flyger med finsk flygpartner

Svenska truppen flyger med finsk flygpartner

Publicerad
2018-02-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Till OS i Pyeongchang, i Sydkorea 2018 kommer den svenska OS-truppen flyga med finska Finnair, som nu är officiell flygpartner.

– Vi är otroligt stolta att kunna presentera vårt samarbete med Sveriges Olympiska Kommitté. Det är både kul och spännande att vara en del av supportgruppen för Team Sverige, säger Robert Lönnblad, skandinavienchef på Finnair.
– Finnairs nonstoplinje från Helsingfors till Sydkorea är den bästa lösningen för det svenska laget.

Till och med den 30 september 2017 hade Finnair 11 flygplan av typen Airbus A350-900, ett antal som ska öka till 19 stycken till och med slutet av 2023, om allt går enligt planerna.

– Det är viktigt att truppen påverkas så lite som möjligt av den långa resan till Sydkorea och snabbt kan anpassa sig till den nya tidzonen. Därför är vi väldigt glada över samarbetet med Finnair, säger Peter Reinbo, verksamhets- och truppchef på Sveriges Olympiska Kommitté för OS 2018.
– Inte nog med att de erbjuder den snabbaste vägen till Asien från Sverige, deras toppmoderna Airbus A350-plan är också byggda för att reducera jetlag.

GKN Aerospace Engine Systems AB i Trollhättan utvecklar och tillverkar kompressor-mellanhuset till Rolls Royce-motorn, som används i flygplanen.