Wellpapp som inte tar åt sig

Wellpapp som inte tar åt sig

Publicerad
2017-10-24
Skribent
Redaktionen

De flesta vet att förpackningar i wellpapp är lätta, starka, tryckbara och miljösmarta. Men de flesta tror också att wellpappförpackningens styrka begränsas när fukt, fett och andra typer av angrepp kommer in i bilden.
Javisst, det är rätt, men också fel. Det är endast obehandlad wellpapp som inte gillar fukt, men med barriär från DS Smith kan den göras tålig mot det mesta. Redan 1994 vann DS Smiths fiskelåda en Worldstar-utmärkelse, för dess egenskaper att vara helt vattentät och godkänd för flygfrakt.

Alltfler fiskeriföretag ser fördelen med wellpappförpackningar, istället för de traditionella plasttrågen. Den största fördelen är att kunna trycka på förpackningen och på så sätt sprida varumärket, till restauranger och konsumenter.
Med rätt typ av behandling kan förpackningarna få motståndskraft mot det mesta och bli bra lösningar i branscher där man hittills varit hänvisade till trälådor eller andra komplicerade alternativ.