Textilhögskolans avslutning EXIT17

Textilhögskolans avslutning EXIT17

Publicerad
2017-10-24
Skribent
Redaktionen

På Textilhögskolans examensutställning EXIT17 den 31 maj presenterade examensarbeten från samtliga utbildningar. Arbetena visades upp i form av utställningar, mode- och filmvisningar. För Textildesignstudenterna var det vernissage. Deras utställning visas på Textilmuseet till och med 18 juni.

Under dagen visades två fullsatta modevisningar där studenterna på bara några minuter vardera sammanfattade sina år på Textilhögskolan genom modellerna, som skickligt visade upp kreationerna på catwalken. Den första av de två visningarna avslutades med att prestigefyllda stipendier delades ut.

Modedesignstudenterna har även att visat sina kollektioner på Stockholm Fashion Week i slutet av augusti och både mode- och textildesignstudenterna kommer i år att visa sina arbeten i London. Hållbarhet har varit ett genomgående tema.