3D-metalprinter på skrivbordet

3D-metalprinter på skrivbordet

Publicerad
2017-10-23
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D-print

Under augusti släppte det amerikanska företaget Desktop Metal den första av två modeller, för 3D-metallproduktion på skrivbordet. Den första printern heter Desktop Metal Studio, kostar strax under en miljon kronor och är en komplett lösning med 3D-printer, de-binder och sintringsugn. Tekniken i skrivaren har utvecklats av företaget och heter Bound Metal Deposition.

Den andra modellen, som släpps 2018, heter Desktop Metal Production och är något större än Studio-modellen. Men ska enligt företaget vara betydligt snabbare. Den senare modellen bygger på en helt annan teknik, kallad Single Pass Jetting och är även den egenutvecklad av företaget.

Priset är ännu inte satt på Production-modellen.