Börs-VD:ar nobbar Twitter

Börs-VD:ar nobbar Twitter

Publicerad
2017-09-04
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

Box Communication har gjort en genomgång av hur många börsnoterade bolag och dess ledning använder sociala medier och digital information. Det framkommer att endast drygt 10% av börsbolagens VD:ar har ett Twitterkonto.
Av de 305 bolag som var noterade på Nasdaq Stockholm main market 29 maj hade endast 144 stycken ett konto på Twitter, vilket motsvarar 47% av bolagen. Jämfört med föregående år är andelen lika stor.

– För att kunna hantera den digitala omställningen krävs ett starkt digitalt ledarskap. Twitteranvändande ger inte en heltäckande bild, men kan ge en fingervisning av hur intresserad och kunnig man är inom det digitala området, säger Mikael Zillén, grundare och digital strateg på Box Communications.