Personligt slår det mesta

Personligt slår det mesta

Publicerad
2017-08-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D-print

2016 sålde Rolls-Royce över 4 000 bilar, något som man endast gjort en gång tidigare i historien. Dels handlar det om en strategi på att använda 3D-skrivarteknik, dels handlar det om att nästan alla bilar som lämnar fabriken är personligt anpassade till köparen.

– De bäst säljande modellerna förra året var de som skräddarsyddes åt kunderna. Det kan handla om allt från lack till interiör och säten, säger Torsten Müller-Ötvös, VD för Rolls-Royce.

Något annat som går att anpassa är klockan på instrumentbrädan. Där kan köparen få en exakt kopia av sitt eget armbandsur, där man använder 3D-scanner och 3D-skrivare till prototypfasen. Med andra ord; köparen kan få en kopia av sin egen rolex på instrumentpanelen.