Högsta betyg

Högsta betyg

Publicerad
2017-08-25
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Miljö

I EcoVadis globala hållbarhetsundersökning blev Ricoh tilldelad högsta betyg för tredje året i rad och var bland de 5% högst rankade företagen som bedömdes. VD Yoshinor Yamashita tog emot priset, som bedöms utifrån följande kriterier; företagspolicy, initiativkraft och prestationer inom områden som miljö, anställningsvillkor och affärsseder.

– Idag vill många företag förbättra både sina egna och sina leverantörers prestationer inom hållbarhet. Leverantörers hållbarhetsprestationer har blivit en viktig urvalsfaktor för många företag, säger Nina Palm, Senior Compliance & CSR Coordinator för Ricoh Sverige AB.
– Det blir också allt vanligare att kunder efterfrågar Ricohs hållbarhetsrapport som en del av sin urvalsprocess och i rapporten hänvisas till EcoVadis bedömning.

Utmärkelsen värdesätts högt hos Ricoh och företaget ser det som en bekräftelse på att deras ansträngningar och långsiktiga arbete för resursåtervinning, samhällsvinster och affärstillväxt fungerar.