Italien har hittat den nordiska marknaden

Publicerad
2017-07-19
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Italienska Lombardi Converting Machinery, tillverkare av smalbanepressar för etikettindustrin, har utsett danska RR Print A/S, till sin nya agent i de nordiska länderna.
Under de senaste decennierna har Lombardi, som har sin hemvist i det tätt maskintillverkande norra Italien, byggt sig ett starkt namn inom stansning, med över 1 000 installerade maskiner världen över. I början på det nya seklet ansåg företaget att marknaden var mättad och bestämde sig istället för att investera i FoU för flexotryck.

Under de senaste 10 åren har Claudio Lombardi, tillsammans med sina tre söner, lyckats bygga en snabbt växande tillverkning av flexopressar för etikettproduktion.
I samarbete med sina kunder har man hela tiden utvecklat tekniken på tryckpressarna med ny elektronisk utrustning och programvara för att förenkla driften för operatörerna.

År 2014 började Lombardi också arbeta på den utmanande marknaden i västra och norra Europa, genom holländska Hancock RC Group.

– Samarbetet med Lombardi kom vid rätt tidpunkt, eftersom det finns utrymme i marknaden för en förstklassig produkt till ett överkomligt pris, med samma kvalitet som etablerade varumärken, men till ett mycket bättre pris.
– Installationerna har blivit mycket väl mottagna och erbjuder mer än vad våra kunder hade väntat sig, säger Henk Ockerse, VD för Hancock RC Group.
– Vi är redo för ytterligare tillväxt, speciellt nu när Lombardi fördubblar sin produktionskapacitet och kommer upprätthålla ett permanent showroom för att visa sin state-of-the-art teknik för flexopressar och digital efterbehandlingsutrustning.

Hancock RC Group är generalagent i Europa för Lombardi och är det företag som RR Print har slutit avtal med i slutet av föregående år.

– RR Print är ett företag med ett väletablerat nätverk inom den grafiska industrin, med potential att utöka den befintliga verksamheten med en väl utvärderad och efterfrågad produkt i Norden, säger Heidi Graff, VD.