Produktiviteten lika stor som på högskolan

Publicerad
2017-03-23
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Forskningsinstitutet Ratio konstaterar att personer, som gått en 2-3 årig yrkeshögskoleutbildning är lika produktiva som de som gått en högskoleingenjörsutbildning på högskola och universitet. Det nära samarbetet med näringslivet och att studenterna genomför stora delar av utbildningen ute på företag är en av orsakarna.

– För oss som arbetar med yrkeshögskolan är detta en välkommande bekräftelse. Vi ser hur fler branscher och företag märker att genom rekrytering av personal med YH-utbildning får exakt det de behöver.
– Och det är ju inte så konstigt, utbildningarna är ju faktiskt utformade efter företagens kompetensbehov.

– Dessutom har företagen genom sin medverkan i utbildningarnas ledningsgrupper ett avgörande inflytande över vad som förmedlas till studenterna, säger Håkan Sundborg, chef för yrkeshögskolan vid Xenter Botkyrka.

Xenter Botkyrka har i nuläget 10 yrkeshögskoleutbildningar, fördelade på 12 grupper och 350 studenter. 95% av alumnerna har fått ett jobb efter utbildningen.