Elias Högbergs outfits

Elias Högbergs outfits

Publicerad
2017-03-22
Skribent
Redaktionen

Den 7 februari tillkännagav Svensk Form vilka som blivit nominerade i Ung Svensk Form 2017 och vilka som tilldelats ett stipendium på 30 000 kr från IKEA, Kvadrat och Stiftelsen för Garverinäringens Främjande.

Med sin examenskollektion A Border Between nominerad till Ung Svensk Form 2017, pristagare till stipendiet nyss nämnt och med en masterexamen i modedesign från i fjol känner Elias Högberg lycka

– Det känns stort och roligt att som modedesigner få presentera mitt arbete i den här kontexten, säger han.
– Genom att sudda ut gränserna för var ett plagg slutar eller börjar, undersöker jag hur kläder definieras. Jag använder mig av färger, stickade strukturer och former för att indikera arketypiska plagg. Uppdelningen av över- och underplagg blir ett viktigt element som skapar titeln; A Border Between.

Ung Svensk Form 2017 är den tolfte omgången av denna årliga utmärkelse och utställning som turnerar under ett och ett halvt års tid, både nationellt och internationellt. Nominerade som har utmärkt sig särskilt tilldelas ett stipendium på 30 000 kr från ovan nämnda.
Till utställningen har Elias med sig två outfits, en blå outfit och en t-shirtklänning, som är plagg som Ung Svensk Forms jury har efterfrågat specifikt.

– Det går trögt på unisexfronten, men Elias förslag inger hopp. En mansklänning som inte bara har snygg passform, utan också uttrycker sårbarhet, lyder juryns nominering.