BillerudKorsnäs nya investering

Publicerad
2017-03-29
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Miljö

En jätteinvestering på 5,7 miljarder kronor läggs på produktionsanläggningen i Gruvön. En ökad efterfrågan på hållbara förpackningslösningar för mat och dryck är den främsta anledningen till satsningen.

– Ett historiskt beslut för BillerudKorsnäs. Den stabila marknadstillväxten för olika typer av förpackningskarting tillsammans med vår världsunika spetskompetens inom området gör oss perfekt positionerade för att tillfredsställa den globala efterfrågan på denna marknad.
– När vi utvärderat olika alternativ har tillgången till förnyelsebar råvara från hållbart brukade skogar i Norden vägt tungt, säger Per Lindberg, VD och koncernchef på BillerudKorsnäs.

En ny kartongmaskin, som får en kapacitet om 550 000 ton kartong årligen, är en del av investeringen, och kommer bli en av de största i världen av sitt slag. Maskinen kommer att producera vätskekartong, förpackningskartong, food service board och liner. Projektet startar per omgående och produktionen beräknas vara startklar första kvartalet 2019.