KP Skyltfabrik först i Europa

Publicerad
2017-01-31
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Under sitt första år som nordisk distributör av Signracer UV LED-storformatsskrivare, har företaget Bildkonsult installerat sex enheter på den svenska marknaden. Flertalet av dessa maskiner har varit flaggskeppet Signracer 3200 HD hybrid, som skriver på både flexibla material och skivor i bredd upp till 3,2 m.
Eftersom Bildkonsult är en strategisk partner åt den schweiziska utvecklaren Signracer GmbH, föll det sig naturligt att man nyligen sålde den allra första skrivaren i Europa med Ricohs nya printhuvud HM2550, som ger en droppstorlek på fantastiska 2,5 pikoliter.
Tillsammans med det högkvalitativa LED-systemet, innebär detta att skrivaren levererar en utskriftskvalitet som tar täten i segmentet. Skrivarna, som går under namnet Signracer HD, är det senaste resultatet av flera års samarbete mellan Ricoh och Signracer.

KP Skyltfabrik i Allingsås har funnits i branschen sedan 40-talet. Företaget har ett gott rykte i hela Sverige, som en mycket kompetent och heltäckande leverantör av skyltar, bilddekor och annan grafisk produktion i stora format. När man ville utveckla sin verksamhet ytterligare och investera i en ny skrivare, föll valet snabbt på Signracer 3200 HD hybrid, för att kunna skriva direkt på hårda material såsom plexi, plåt, glas och skummad pvc. Skrivaren levererades av Bildkonsult och Signracer i oktober. Därmed blev KP Skyltfabrik första företaget i Europa att kunna producera den högsta utskriftskvaliteten som marknaden har att erbjuda.