Cykelbranschen rullar på

Publicerad
2016-07-28
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Totalt såldes förra säsongen 598 000 cyklar, en ökning med 20% de senaste fem åren.

– Fortsätter vi i den här trenden, vilken vi är övertygade om, kommer det innevarande år säljas över 600 000 cyklar, säger Klas Elm, VD för Svenska cykling.

De stora aktörerna i cykelbranschen, tror att de kommer att anställa fler personer de kommande två åren. Det visar en enkät, som Svensk Cykling låtit göra bland företag i cykelbranschen. En majoritet av aktörerna uppger dessutom, att de redan anställt fler personer de senaste fem åren. För några, som Cykloteket, har andelen anställda ökat med så mycket som 30%, men i snitt handlar det annars om ökningar i storleksordningen 10-15% på de allra flesta företagen inom branschen.

– Cykelmarknaden är het. Det säljs både fler cyklar och bättre cyklar. Även försäljningen av tillbehör och service ökar också, säger Klas Elm.