Branschgolfen blev en formidabel succé

Publicerad
2016-07-21
Skribent
Redaktionen

Nu har den första upplagan av Branschgolfen gått av stapeln. Initiativet är taget av Fronta med målet att det ska bli ett årligen återkommande evenemang för hela promotionbranschen. Branschgolfen är en dag, där man samlas under avslappande former kring golf, för att träffas och ha trevligt. Och trevligt … det verkat det ha blivit.

Årets upplaga var förlagd till Göteborg och Albatross Golfklubb, som fick visa upp sig från sin bästa sida med strålande solsken och perfekta förutsättningar för golf. Greenerna var kortklippta och rättvisa, mat och service var i toppklass.
Dagen startade kl 09.00 med spelargenomgång och information från tävlingsledning.

– Det blev en dag med bra scorer. Dagens medelgolfare hamnade på 27 poäng, vilket borgar för riktigt bra golf, säger Lasse Andrén, en av Frontas arrangörer.
– Christian Kahn från Fruit, som vann på 36 poäng, var dessutom nära att göra en Albatross på Albatross GK, vilket bara hänt tre gånger tidigare. Tyvärr blev det en miss denna gång och en Eagle.

– Christian är alltså numera den krönte branschgolfsmästaren och kan under det närmaste året pryda sitt skrivbord med den prestigefyllda vandringspokalen.

Övriga tävlingar, som genomfördes, var närmast hål, rakaste drive, längsta drive, flest greenträffar i bollen, puttingstävling med SBPR, slå ett proffs. Kort sagt, en mycket rolig och komplett dag.

För de som inte spelade gavs möjlighet att prova-på-golf med hjälp av instruktören; Philip från Albatross GK. Utgångspunkten var att dagen skulle vara en upplevelse för alla, oavsett förkunskap inom golf.

Efter tävlandet så serverades det en härlig kalvfärsbiff, innan det var dags för prisutdelning. Därefter bar det av mot Göteborg för uppfräschning, ombyte och återhämtning inför kvällens återsamling.
På kvällen summerades dagen på Hard Rock Café under en härlig middag med golf- och branschprat och trevligheter långt efter läggdags.

– Vi på Fronta vill tacka alla deltagare, leverantörer, återförsäljare, Albatross GK, Hard Rock Café och alla andra, som varit med och bidragit till den lyckade dagen. Vi ser verkligen fram emot nästa år, avslutar Lasse Andrén.
– Branschgolfen 2017 blir något vi ser med spänning fram emot; inte minst var den då kommer att förläggas.