Bildkvalitet och produktivitet

Publicerad
2016-07-12
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

I mitten av 2016 lanserar Canon en ny serie professionella bläckstråleskrivare för storformat; imagePrograf PRO-2000 och imagePrograf PRO-4000 inriktar sig på yrkesfotografer och på tillämpningar inom konsttryck.
Modellerna imagePrograf PRO-4000S och imagePrograf PRO-6000S vänder sig till utskriftsleverantörer, som hanterar stora utskriftsvolymer och som behöver snabba, pålitliga utskrifter i fotokvalitet, t ex affischer, banderoller och canvastryck.

För professionell användning
Modellerna PRO-2000 och PRO-4000 har 12 färger, för skarp och perfekt återgivning av fotografier tagna med Canons EOS-kameror. Med Canons unika teknik från inmatning till slutresultat och funktionen för naturtrogen återgivning, blir utskriftsresultatet detsamma som originalbilden. Maskinerna finns i två storlekar; 24 och 44 tum, och har en snygg svart design med Canons röda linje, som symboliserar anknytningen till Canons EOS-kameror.

– På Canon förstår vi hur viktigt det är med hårfina detaljer och exakta färger för professionella användare. Bilder tagna med kameror i mellansegmentet kan också ha mycket hög upplösning, och med dagens bildredigeringsmöjligheter krävs mycket korrekta och konsekventa färgresultat.
– Den effektiva tekniken i modellerna PRO-2000 och PRO-4000 ger inte bara enastående bildreproduktion – enheterna är dessutom utrymmessnåla och passar in både på kontoret, i studion och på designavdelningar, säger Matteus Celinski, produktchef för storformatskrivare på Canon Svenska AB.

Oslagbart effektiva
Modellerna PRO-4000S och PRO-6000S finns också i två storlekar; 44 och 60 tum, och kan skryta med en ergonomisk, kompakt design. Perfekt för jobb inom grafisk verksamhet, reklam och andra kreativa branscher, där tid och utrymme är viktiga faktorer. De nya enheterna skriver ut en affisch dubbelt så snabbt som de befintliga 8-färgerskrivarna i imagePrograf-serien.

– Trenden mot mer operativ effektivitet och utskrifter on demand är ofrånkomlig, vare sig det gäller utskriftsleverantörer eller interntryckerier hos återförsäljare eller inom utbildningsområdet.
– Behovet av högkvalitativ bildbehandling växer, liksom av enkel användning, effektiv mediahantering och snabb oavbruten utskrift i större volymer. De här grundläggande behoven kräver kraftfulla och pålitliga storformatskrivare, som levererar hastighet, precision och livfulla färger, avslutar Matteus Celinski.