Pris för återvinning

Publicerad
2016-06-06
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Canon, som är marknadsledande inom digital bild, har på The Circulars vunnit den prestigefyllda utmärkelsen People’s Choice Award för sitt återvinningsprogram för tonerkassetter.

Canon var det första företaget som lanserade ett globalt återvinningsprogram för tonerkassetter; detta finns nu i 24 länder världen över. Sedan programmet lanserades 1990 har Canon återvunnit över 344 000 ton kassetter globalt. Något som minskat koldioxidutsläppet med 502 000 ton.

The Circulars är ett årligen återkommande program och initiativ från Young Global Leaders of the World Economic Forum i samarbete med det multinationella företaget Accenture. Priset ges till enskilda personer och organisationer inom handel och civilsamhälle runt om i världen, som på ett framstående sätt har bidragit till principer för kretsloppsekonomi; där tillväxt inte är beroende av användningen av knappa naturresurser.

Priset utdelades vid en ceremoni, som ägde rum den 19 januari 2016 i Davos i Schweiz. Canon röstades fram av allmänheten, som en organisation som uppvisar ledarförmåga när det gäller kretsloppsekonomi genom sitt innovativa återvinningssystem för kassetter.

– Vi är mycket glada över att vårt återvinningsprogram har fått erkännande genom den här respekterade utmärkelsen och att Canons kretsloppsmetod levererar både mervärde och utveckling, säger David Bateson på Canon Europe.
– Vi känner oss verkligen hedrade över att allmänheten valde oss till People’s Choice Award och vi tackar också våra kunder, för att de har stöttat programmet via sitt eget engagemang för återvinning.

2015 firade Canon 25-årsjubileum för kassettåtervinningsprogrammet, vars avsikt är att minimera användningen av naturresurserna och samtidigt möta kundernas krav på högkvalitativa utskrifter. Förra året startade Canon dessutom en ny återvinningsfabrik i Japan, vilket har hjälpt till att förbättra sorteringsmöjligheterna och resulterat i 50% större bearbetningskapacitet.

SM216 Pris för återvinning Peoples Choice_Flare_Winner_2016_Logo_FINAL (002)
David Bateson, Senior Vice President för Legal, IP and Sustainability på Canon Europe, tar emot The Circulars trofé som utdelas av Andy Wales, Corporate Affairs Director, SAB Miller