Ricoh öppnar upplevelsecenter

Publicerad
2015-11-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

I början av november förra året öppnade Ricoh ett upplevelsecenter för kunder inom grafisk kommunikation vid sin fabrik i Telford, Storbritannien. I det toppmoderna centret för grafisk produktion kan besökarna se hela arbetsflöden och produktionsprocesser, precis som de kanske ser ut i deras egna anläggningar.

Varje printmiljö ställs inför unika utmaningar, för att framtidssäkra sin verksamhet. Ricohs produktportfölj speglar en slimmad, smart tillverkning, som säkerställer maximal produktivitet och effektivitet i hela arbetsflödet; från förhandstryck till bindning. I centret kan kunder gå igenom olika arbetsflöden steg för steg och testa olika lösningar, för att identifiera verksamhets- och produktionsförbättringar som passar just dem.

– Upplevelsecentret stärker Ricohs stöd till Europas och världens grafiska industri och visar vår kompetens på olika plattformar och marknader. Det är mycket mer än ett showroom; det är en skarp produktionsmiljö i drift, som låter besökaren uppleva toppmoderna processer och teknologier.
– Vi ser fram emot att låta våra kunder visuellt få uppleva och utforska, hur vi kan hjälpa dem att öka effektiviteten, optimera driften och ta ett större miljöansvar, säger Tommy Segelberg på Ricoh Sverige.

Upplevelsecentret gör det enklare för befintliga och potentiella kunder att testa Ricohs olika resurser och lösningar för löpande bana i Europa. Centret ska också användas för extern utbildning och för att testa processer, substrat och produktionsvinklar, som går lite utanför normen och maximerar kundvärdet.

I anläggningen ingår även ett modernt briefingcenter, som drivs som ett kunskaps-, test-, forsknings- och utvecklingscenter. Det visar Ricohs specialistlaboratorium för inkjet-utveckling och gör det möjligt för Ricoh att löpande analysera och bedöma sina olika lösningar.
Ricohs europeiska mediaanalysprogram ska utvecklas till ett mediatestcenter för löpande bana, ark och storformat från europeiska leverantörer. Det nya
centret kompletterar det globala innovationscentret i Boulder, Colorado, USA.

SM814 Ricoh öppnar upplevelsecenter b2cf227504772958_org