Nytt flaggskepp hos Canon

Publicerad
2015-11-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Canon lanserar en ny toppmodell i serien imagePRESS; C10000VP; företagets första digitala färgutskriftsenhet med en kapacitet på 100 sidor per minut.
C10000VP-serien vänder sig till såväl grafiska branschen som till inhouse-tryckerier, som allt oftare efterfrågar större produktionsvolymer, utan att behöva kompromissa på kvaliteten. Serien sätter nya standarder för bildkvalitet och produktivitet genom tekniska innovationer som ökar produktiviteten, ger konsekvent hög utskriftskvalitet, noggrannare registrering samt flexibel mediahantering och efterbehandling.

Det nya flaggskeppet bygger vidare på imagePRESS-sortimentets succé, som sedan lanseringen 2006 har ett framgångsrikt anseende, som robusta produktionsmaskiner med dokumenterat stark ställning när det gäller tillförlitlighet och kvalitet. Hittills har 40 000 imagePRESS-färgenheter installerats världen över; något som visar den tilltro användarna har till tekniken.
Enbart i Europa har över 2 000 enheter av C800-serien sålts sedan lanseringen i juli 2014.

Investeringen i Canons imagePRESS-teknik och utökade supporttjänster har gett tusentals tryckerier i Europa möjlighet till en tillväxt med nya tillämpningsområden och ökad produktivitet.
Den nya pressen levererar oöverträffad kvalitet och produktivitet i sin klass och kombinerar nya funktioner med beprövad teknik, för att öppna dörrarna för kunderna till nya marknadssegment, skriver Canon i ett pressmeddelande.

Optimalt produktiv och flexibel
Med hastigheter på upp till 100 utskrifter per minut oavsett mediavikt (upp till 350 g/kvm), bibehåller imagePRESS C10000VP produktiviteten även i långa körningar eller vid jobb med blandade media, inklusive specialmaterial som syntetiska media.

Canons CV toner (Consistently Vivid) ger bättre vidhäftning och lägre fixeringstemperatur. Resultatet blir livfulla bilder även på strukturerat media. En ny luftkompressor möjliggör också utskrift på tunt bestruket media ända ner till 70 g/kvm.
Efterbehandlingsmöjligheterna gör enheten extremt flexibel och maskinen har ett nytt professionellt hålslag, som hanterar flera olika mediastorlekar och även en ny inbyggd falsningsfunktion.

– Att kunna optimera produktiviteten är avgörande för tryckeriernas verksamhet. De behöver en lösning, som kan leverera enastående bildkvalitet, konsekvent färgåtergivning och korrekt registrering, oavsett vilket utskriftsmaterial de väljer och utan att behöva kompromissa med hastigheten.
– Nya imagePRESS C10000VP möter de här behoven på ett perfekt sätt, säger Niklas Nilsson, produktchef på Professional Print på Canon Svenska AB.

SM715 Nytt flaggskepp hos Canon oahboqzcprxp7e14ox3h