Millimeter-tunn och böjbar

Publicerad
2015-09-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

I mitten av maj anordnade LG Electronics systerföretag LG Display ett pressevent i Korea, där de berättade om företagets stora satsning på OLED-teknik för bildskärmar. Under eventet visade LG Display upp en wallpaper-TV; en ultratunn och böjbar 55-tums OLED-baserad TV, som är mindre än en millimeter tjock och som kan fästas på en vägg med magneter.

Produkten är än så länge på prototypstadiet, men visar tydligt den enorma potentialen hos OLED-tekniken. Prototypen av wallpaper-modellen från LG Display visar, vad konsumenter kan förvänta sig i framtiden. Fast redan idag finns TV-apparater med OLED-teknik tillgänglig för konsumenter. LG Electronics har sedan 2013 sålt över 100 000 TV-apparater globalt, baserade på LG Displays OLED-paneler med fantastisk bildkvalitet och med obegränsad kontrast och svärta och extremt tunn profil. I år kommer de första 4K OLED-TV-apparaterna att börja säljas i Norden.

SM515 Millimeter-tunn och böjbar 1 unnamed