Antalis köper PaperlinX

Publicerad
2015-09-01
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Nu har Antalis International förvärvat PaperlinX Scandinavia. Köpet består av PaperlinX i Danmark, som är en etablerad och framgångsrik grossist inom packaging och Visual Communication (storformat) med lager och kontor i Holstebro samt Vejle. Dessutom ingår PaperlinX i Sverige, som är en mellanstor grossist inom Visual Communication med lager och kontor i Borås.
Totalt omsätter PaperlinX Scandinavia ca 830 miljoner kronor och har ca 175 medarbetare.

Jukka Silventola, regiondirektör hos Antalis, beskriver förvärvet, som ett
mycket viktigt tillskott i strategin, att kraftigt öka verksamheten inom Packaging
och Visual Communication.

– Detta förvärv stärker ytterligare Antalis position, som en ledande grossist inom Packaging och Visual Communication i den nordiska regionen, vilket kommer både våra kunder samt leverantörer tillgodo, säger Jukka Silventola.

Antalis är den ledande grossisten inom papper, packaging och visual communication i Europa. Som nummer 2 i världen omsatte Antalis 2014 ca 2,58 miljarder Euro, hade drygt 5 500 anställda, mer än 120 000 kunder i 44 länder och 118 distributionscentra. Antalis utför ca 14 000 leveranser per dag och distribuerar 1,8 miljoner ton papper per år. Antalis ägs av Sequana.