Vi drömmer mardrömmar

Publicerad
2015-06-12
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

I april öppnade Gröna Lund i Stockholm sin nya attraktion; House of Nightmares, som är ett nytt skräckhus, där olika mardrömmar väntar på besökarna i de mörka rummen och korridorerna. Inför öppnandet av House of Nightmares ville Gröna Lund ta reda på vad svenska folket drömmer mardrömmar om och hur ofta de drömmer mardrömmar.

När svenska folket fick svara på frågan; Hur ofta tror du att du drömmer mardrömmar, visade det sig att hela 4 av 10 drömmer mardrömmar minst någon gång i månaden.
De yngre, 18-24 år, drömmer oftare mardrömmar än övriga (49%). Det är också fler kvinnor (41%) än män (36%), som drömmer mardrömmar minst någon gång i månaden och pensionärerna är den ålderskategori som inte drömmer mardrömmar lika ofta, där endast 31% drömmer mardrömmar minst någon gång i månaden.

På en lista med 14 olika svarsalternativ över vad som är värst att drömma mardrömmar om, hamnade; bli jagad, på förstaplats, följt av; att falla handlöst, och att drunkna samt mördare, ormar, höga höjder och spindlar.

SM415 Vi drömmer mardrömmar  House_of_Nightmares