Inspirerande skyltar till Stars and Stripes

Publicerad
2015-02-12
Skribent
Redaktionen

Vid besök i en av Sveriges nyaste sportbarer, Stars and Stripes, slås man av den varma och välkomnande miljön. Panelväggarna målade i en härlig orange ton mixas med valnötspaneler och motivtapeter föreställande välkända sportstjärnor i sobert svartvitt. Separatmonterade vitlysande LED-siffror av viktiga årtal dekorerar väggarna och på flera TV-skärmar visas sport från världens alla ligor.

Givande och ömsesidigt samarbete
Förutom att alla Stars and Stripes sportbarer ska erbjuda samma service och kvalité på sina råvaror är miljön och i slutändan rätt skyltning viktig för att nå fram med budskapet om vad man erbjuder. Nordiq Interior Solutions arbetar med selekterade samarbetspartners, som kan stå för Nordiqs profil och där utbytet är ömsesidigt.

På frågan om varför valet föll på Systemtext, svarar Bo Hansson, VD Nordiq:

– När vi skulle inreda Stars & Stripes på Mirum Galleria i Norrköping tog Systemtext fram en ny typ av skylt till oss. Vi visste hur skylten skulle se ut, men inte hur den skulle utformas och byggas.
– Vi hade idén och Systemtext erfarenheten och kunskapen, berättar Bo Hansson, VD Nordiq.

Inspirerande lösningar
Skylten som Systemtext presenterade för Nordiq var en fasadskylt med neonkänsla i modern LED-teknik, som motsvarar önskemålen rörande design och estetisk. En skyltramp tillverkades, där logotype och text fälldes in med genomlyst akryl.
På ytorna utan text monterades raka bitar av Flexneon, en slags LED som efterliknar de klassiska neonrören.

Allt som allt har Systemtext producerat och monterat ett komplett skylt- och dekorkoncept som inkluderar bl a fasadskylt i modern LED-teknik, folierade plåtar, ljuslådor som är konturformade i ett stycke efter Stars & Stripes logotype, fönsterdekor både invändigt och utvändigt samt separatmonterade LED-belysta årtal och texter.

Testrestaurangen låg i Norrköping, som sedan följts av Uddevalla. Näst på tur står Emporia i Malmö som öppnade i början på december.

SM813 Inspirerande skyltar till Stars and Stripes