Allt fler vintercyklar

Publicerad
2015-02-13
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Övrigt

Allt fler svenskar vintercyklar och dubbdäck säljs som aldrig förr, enligt branschorganisationen Svensk Cyklings nyligen publicerade Cykeltrendrapporten 2014.

– Från en redan rekordhög nivå rapporterar våra medlemmar, att försäljningen pekar uppåt även i år; svenska vintercyklister vill cykla säkert, säger Berit Gibbs på branschorganisationen Cykel Motor och Sportfackhandlarna.

Förutom dubbdäck och service säljs även belysning, reflexvästar, hjälmar, varma handskar och tunna vindmössor att ha under hjälmen riktigt bra även denna vinter.

– Säkerhet och komfort är nyckelorden för den moderna vintercyklisten och för det krävs rätt utrustning.
– Att svenska cyklister blir allt mer medvetna och kunniga ser jag, som ett glädjande tecken på att cykelkulturen i landet stärks för varje år, säger Klas Elm, ordförande i branschorganisationen Svensk Cykling.

Vintercyklandet i Sverige har etablerats på allvar under senare år. Mellan 2012 och 2013 noterade Sifo en liten ökning på hela 18% av svenskarna, som vintercyklar numera minst en dag i veckan; många cyklar dagligen.

allt fler vintercyklar