Waldner modesatsar i Kina

Publicerad
2014-12-16
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

I slutet av oktober lanserade den internationellt hyllade pingisstjärnan J-O Waldner, känd som Lao Wa i Kina, sitt eget klädvarumärket Lao Wa Swerige, i Shanghai. Det handlar om sportmodekläder i premiumsegmentet, som vänder sig till den kinesiska marknaden.
Thomas Håkansson, med erfarenhet från bl a Oscar Jacobson och Fjällräven, står för designen och all tillverkningen sker i Europa.
Bakom satsningen står entreprenörerna Jimmy Panagiotopoulos och Finn Alpberg, som säger att visionen är att bygga ett globalt exklusivt livsstilsvarumärke, som innefattar kläder, skor, accessoarer och parfym. Premiärvisningen skedde under Shanghai Fashion Week och den första kollektionen släpps vår.

Waldner modesatsar u kina