Udo Panenka – ny VD på Esko

Publicerad
2014-12-17
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

Danske Carsten Knudsen (t.v. på bilden), som i flera år varit VD och koncernchef, kommer att lämna sin befattning vid årsskiftet.

Ny VD och koncernchef för den framgångsrika Belgienbaserade förpacknings- och prepresskoncernen Esko blir Udo Panenka, som i dag är Eskos globala marknads- och försäljningschef. Han efterträder dansken Carsten Knudsen.

– Under Carstens ledarskap har Esko byggt upp en växande och lojal kundkrets, utvecklat produkter i världsklass och med ett starkt ledningsteam skapat utmärkt tillväxt och etablerat företaget som en ledande aktör inom sitt område, säger Joakim Weidemanis, VD för affärsområdet Product Identification Platform hos huvudägaren, USA-baserade industri- och teknologibolaget Danaher.

Carsten Knudsen kommer efter sin avgång under en tid kommer att fortsätta att verka för Esko och Danaher som rådgivare.

Udo Panenka kom till Esko tidigare i år från Danahers dotterbolag Kollmorgen, där han var chef för affärsområdet Industrial Automation i Europa

SM814 Esko Udo Panenka
Udo Panenka