Växelspak i kristallglas

Publicerad
2014-10-13
Skribent
Eric Windahl
Ämnen
Övrigt

Den nya Volvo XC90 förenar den senaste teknologin med exklusiv design från Orrefors. En av de mest utmärkande inredningsdetaljerna är Crystal Eye; en handgjord växelspak i kristall från Orrefors. Den stilrena växelspaken kommer att vara ett tillval till XC90in och det är första gången en bil har en växelspak helt i kristall.
Samarbetet mellan Orrefors och Volvo började, då Volvo utvecklade konceptbilen s60 och Orrefors fick ett prestigefyllt uppdrag att ta fram en handgjord mittkonsol i kristall. Det blev en uppskattad inredningsdetalj.

En annan detalj, som är väldigt omtalad, är framlyktorna som är T-formade. Designteamet har döpt den till Tors hammare, eftersom att framlyktan liknar åskguden Tors hammare.

– Den som tittar i backspegeln kommer direkt att veta vilken bil hon eller han har bakom sig, säger Thomas Ingenlath på Volvo Car Group i ett pressmeddelande.

SM614 Växelspak i kristallglas (2)