Tobex satsar för framtiden

Publicerad
2014-10-23
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Sveriges två ledande digitala textiltryckerier blir nu ett, då Tobex i Borås köper Bergh Fabrics i Karlstad.

– Tillsammans är vi redo att möta framtida utmaningar. Vi har en unik kompetens och mångårig erfarenhet, som gör att vi fortsatt kan leda utvecklingen av digitala tryck för textila miljöer, säger Torbjörn Johansson, VD för Tobex.

Tobex har under det senaste halvåret investerat i två nya, snabbare tryckmaskiner samt i en transferkalender. I och med köpet av Bergh Fabrics och företagets snabba maskin för tryck med reaktiva färger, så utökas kapaciteten betydligt.

– Äntligen blir vi ett komplett textiltryckeri, kanske till och med ett utav Europas mest kompletta, kommenterar Eva Théen-Johansson, marknadskoordinator på Tobex.
– I och med att vi kan erbjuda tryck med pigment, dispersion och nu även tryck med reaktiva färger, så innebär detta stora möjligheter, både för oss och framför allt för våra kunder, som kommer att få ett bredare utbud hos en och samma producent.

Verksamheten hos Bergh Fabrics i Karlstad kommer att bedrivas där fram till mitten på juli, för att sedan flyttas till Borås. Från och med augusti månad beräknas all produktion att ske i Borås. Pierre Sjöberg, fd VD för Bergh Fabrics kommer att gå in som delägare i Tobex.

– Jag kommer att vara med en hel del i produktionen i samband med flytten, men sedan ska det bli spännande att kunna koncentrera mig på försäljning och inte minst utveckling av Tobex olika webbsidor samt andra digitala tjänster, säger Pierre Sjöberg.

2012-08-15 08.46.52
Torbjörn Johansson och Eva Théen-Johansson