Grolls förvärvar Falbygdens Skyddsprodukter

Publicerad
2014-10-27
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Nu fortsätter Grolls att växa på den nordiska marknaden för arbetskläder och personlig skyddsutrustning. Den 30 juni övertog företaget Falbygdens Skyddsprodukter i Falköping.

– Förvärvet är ett led i vår satsning att inom några år bli Nordens största specialistkedja med en omsättning på över en 1 miljard kronor, säger Karl Jartun, VD på Grolls.

Falbygdens Skyddsprodukter grundades 2001 och omsätter idag ca 12 miljoner kronor.

– Vi vill växa och förvärvet av Falbygdens Skyddsprodukter innebär att vi köper en bra butik med ett stort och stabilt kundunderlag. Med Grolls hela organisation och sortiment i ryggen är ambitionen att utveckla butiken ytterligare.
– Samtidigt förstärker vi vår närvaro i regionen där vi sedan tidigare har en butik i Skövde. Närheten till våra kunder är viktig för att vi ska kunna ge personlig rådgivning och professionell service.

För kunderna innebär köpet att de kan se fram emot ett utökat sortiment och en förbättrad service med snabba leveranser direkt till arbetsplatsen.

– Förutom styrkan att tillhöra en stor specialistkedja tillför vi även våra egna produkter från Björnkläder, Univern och Nytello.
– Det innebär att vi kan erbjuda ett mer komplett utbud av arbetskläder och personlig skyddsutrustning samlat på ett ställe, säger Karl Jartun.

Tony Larsson grundade Falbygdens Skyddsprodukter 2001. Han kvarstannar som butikschef i den nya Grollsbutiken. Den tidigare delägaren Daniel Törnqvist arbetar vidare som fältsäljare i den nya organisationen.

– Det känns väldigt tryggt och bra att i en allt tuffare marknad vara en del av den ledande fackhandelskedjan i vår bransch. Nu kan vi helt och hållet fokusera på att vårda och utveckla relationen med våra kunder.
– Som en del av Grolls får vi nu också större möjligheter att vara med i de riktigt stora upphandlingarna om centrala avtal med rikstäckande organisationer och företag, säger Tony Larsson.

SM614 grolls